10 dingen die je moet weten over manifesteren | ExcluJess

Manifesteren

manifesteren geurkaarsen trio

Dit zijn de 10 belangrijkste elementen van manifesteren

Je gedachten kunnen je levensweg bepalen

Wie al eens heeft zitten scrollen op Netflix heeft “The Secret” vast al zien passeren. Een soort documentaire dat bewijzen wil leveren dat je via manifestatie aan de touwtjes van je eigen leven trekt. Omdat er rond manifestatie een zweem van onbegrip en terechte vragen hangen, gaat onderstaande blog dieper in op:

  • Wat The Law of Attraction te maken heeft met manifesteren,
  • Hoe manifesteren in z’n werk gaat, en
  • Hoe je meditatie, edelstenen en kaarsen gebruikt voor manifestatie.

The Law of Attraction: succes manifesteren

The Law of Attraction (LOA) of de Wet van de Aantrekking is een verzamelnaam voor filosofieën die uitgaan van de volgende premisse:


Positieve gedachten leveren positieve resultaten op, negatieve gedachten leveren negatieve resultaten op.


Gedachten als vorm van energie die succes aantrekken of net niet aantrekken afhankelijk van de lading van de gedachten. Dat succes gaat op voor alle aspecten van het leven: gezondheid, financiën, relaties enz. Dat aantrekken van positieve dingen in het leven wordt ook wel manifesteren genoemd.

Om die LOA en manifesteren nog beter te snappen, begrijp je best deze 3 universele principes:

1)     Soort zoekt soort

Ofwel: gelijken trekken elkaar aan. Gelijkaardige mensen maar ook soortgelijke gedachten. Negatief denken trekt negatieve ervaringen aan terwijl positieve gedachten voor successen zorgen.

2)     De natuur verfoeit het vacuüm

Dat betekent dat als je iets uit je leven verwijdert, iets anders meteen die plek inneemt. Het is dus onmogelijk om een volledig lege ruimte te hebben in je leven; er is altijd iets dat de ruimte vult.

3)     Het heden is altijd perfect

Er zijn altijd dingen die je kunt doen om het huidige moment te verbeteren. Zelfs al lijkt het dat het huidige moment niet perfect is, mag je je er volgens deze wet niet ongelukkig of angstig door laten vullen. Richt je energie op het vinden van manieren om van het heden het beste te maken dat er kan zijn.

De rol van visualiseren, affirmaties en dankbaarheid

Volgens de LOA ben jij het die je realiteit creëert; waar je de focus op legt, trek je aan. Nog anders gezegd: wat je gelooft dat zal gebeuren, zal gebeuren.

De LOA en zijn wetten toepassen in je dagelijkse leven doe je, onder andere, door te visualiseren, affirmaties uit te spreken en dankbaar te zijn. Manieren om optimistisch en gemotiveerd door het leven te gaan.

Een voorbeeld van visualiseren is het maken van een moodboard. Dat dient als een visuele herinnering om je positieve mindset te behouden, gemotiveerd te blijven, en te focussen op je doelen.

Affirmaties zijn dan weer positieve, motiverende spreuken die je tegen jezelf zegt. Ze zorgen ervoor dat je minder negatief over jezelf denkt en je mindset omdraait in een positieve.

Dankbaarheid heeft een tweeledige rol in de LOA en manifesteren. Enerzijds is een dankbare gedachte een positieve gedachte en trekt die positieve gebeurtenissen aan. Anderzijds uit je ook je oprechte dank voor wat je hebt gemanifesteerd. Via een brief of een lijstje met daarop hetgeen waarvoor je dankbaar bent bijvoorbeeld.

Hieronder lees je meer hoe je mediteren, edelstenen en kaarsen inzet voor de LOA en manifestatie.

Mediteren en manifestatie

Meditatie is volgens de LOA een van de krachtigste manieren om wat je verlangt aan te trekken of te manifesteren. De reden? Mediteren helpt je positief denken. Zoals je hierboven al las, trekken positieve gedachten, positieve gebeurtenissen aan.

Zo pak je het concreet aan:

1) Ontspan je

Vind een rustig en comfortabel plekje. Steek eventueel een kaars aan, zet een rustig muziekje op, of omring je met je favoriete edelstenen. Verder in dit artikel lees je welke edelstenen je best gebruikt voor manifestatie.

2) Vind je focus

Richt je concentratie op je ademhaling. Adem in via je neus en weer uit via je mond. Adem diep in en uit. Merk op hoe je buik zich vult en zich terug intrekt. Probeer aan niks te denken. Geraak je afgeleid, geen probleem. Wuif de gedachte weg en concentreer je opnieuw op je ademhaling.

3) Open je hart

Herhaal een affirmatie in je hoofd die het gevoel van een open hart voor jou versterkt. Bijvoorbeeld “Ik open mijn hart voor al wat mogelijk is. Ik ben een goed mens en trek goede dingen aan.” Elke affirmatie is goed zolang die jou sterker, positiever en kalmer doet voelen.

4) Visualiseer je verlangens

Deze stap doet beroep op je verbeelding. Denk aan wat je wil en zie het in gedachten. Ben je op zoek naar liefde, beeld je dan in hoe een knuffel zou voelen, hoe een lach zou klinken, een glimlach eruit ziet. Verplaats je in die gedachten en maak de beelden scherp in je hoofd.

5) Voel de dankbaarheid

Dat doe je door te focussen op alle dingen die jou in het leven inspireren. Voor wie ben je dankbaar? Wat geeft jou een dankbaar gevoel? Roep een beeld op van die personen en dingen, en voel de warmte van de dankbaarheid in je lichaam.

6) Manifesteer

Open je ogen en wees je bewust van de veranderingen die de meditatie heeft teweeggebracht. Welke concrete stappen kan je nu nemen om je verlangens in te lossen? Hoe leef je alsof je verlangen al is ingelost?

Edelstenen voor manifestatie 

Edelstenen helpen je, net als mediteren, met de positieve invulling van je gedachten. Net als gedachten dragen edelstenen energie en kunnen ze andere energieën beïnvloeden. Krachtige hulpmiddelen bij manifesteren. Of het nu voor liefde, rijkdom, gezondheid of professioneel succes is.

Edelstenen voor geld en succes

Pyriet

Trekt overvloed aan en versterkt gevoelens van motivatie op vlak van carrière.

Citrien

Een populair kristal voor rijkdom en succes dat de creativiteit en inspiratie aanmoedigt.

Groene aventurijn

De steen van de kansen, die mogelijkheden om geld te verdienen aantrekt.

In één van de ExcluJess kristalzepen zit groene aventurijn. Gecombineerd met de heerlijk kruidige geur van olijf en tijm die de kalmerende werking van het kristal versterkt.

Edelstenen voor liefde

Rozenkwarts

Een van de populairste kristallen om liefde aan te trekken en gevoelens van zelfliefde te stimuleren.

De ExcluJess make-upborstels zijn handgemaakt met handvaten van natuurlijke rozenkwarts. Als steen van zelfliefde bij uitstek geeft rozenkwarts een extra dimensie aan je dagelijks schoonheidsritueel.
Roze Kunziet

Versterkt de onvoorwaardelijke liefde en liefdevolle communicatie.

Rhodoniet

Trekt liefde aan en helpt liefdesverdriet te helen.

Edelstenen voor gezondheid

Obsidiaan

Helpt blokkades in je lichaam op te heffen en laat energie door je lichaam stromen.

De zoete geur van perzik en oolongthee aangevuld met obsidiaan: de ExcluJess Beijing luxe geurkaars stimuleert de energiebalans in je lichaam.
Kwarts

Een van de krachtigste helende stenen die je mindset op scherp stelt voor genezing.

Amethist

Een rustgevende, kalmerende en helende steen die vooral stress, spanning en angst helpt weg te nemen.

ExcluJess handgemaakte zeep met Amethist ondersteunt de harmonie in je lichaam en je huis.

amethist kristalzeep
Luxe Kristalzeep met Amethist
Beschermde en zuiverende kracht

Manifestatiekaarsen

De laatste jaren hebben manifestatiekaarsen enorm aan populariteit gewonnen. Niet enkel voor de sfeer maar vooral omdat vuur symbool staat voor de wil, de intentie. De kaarsen nemen de intentie vast en doet die ontvlammen.

Manifestatiekaarsen bestaan in verschillende kleuren die elk hun eigen betekenis hebben. Hieronder vind je de betekenis van witte, zwarte, roze en paarse manifestatiekaarsen.

manifest geurkaarsen trio
manifest geurkaarsen trio
manifest geurkaarsen trio24

Witte kaarsen

Wit staat voor een nieuwe start en ondersteunen je als je aan iets nieuws wil beginnen zoals een nieuwe job. Daarnaast vertegenwoordigt de kleur ook vrede, hoop, duidelijkheid en eenheid.

Het trio witte manifestatiekaarsen van ExcluJess promoot energie, bescherming en intuïtie. Ze geuren naar citroengras, salie, pompelmoes en basilicum, en bevatten heldere kwarts (energie boost), opaal (bescherming) en maansteen (intuïtie).

Zwarte kaarsen

Zwart is een beschermende kleur. Het houdt je weg van gevaar en geven je de kracht om uitdagingen te baas te kunnen. Het is ook de kleur om negatieve energie te verjagen.

De set van drie manifestatiekaarsen bevordert genezingsprocessen, geluk en bescherming. Ze bevatten essentiële oliën van roze pioen, vijg, kaneel en blauweregen. De toegevoegde kristallen zijn obsidiaan (inzicht), carneool (opbeurend) en toermalijn (bescherming).

Paarse en roze kaarsen

Paars heft enorm veel spirituele kwaliteiten, onder andere intuïtie, innerlijke wijsheid en weelde. Roze is dan weer de kleur van liefde en romantiek, waaronder ook zelfliefde, vriendschap, harmonie en vertrouwen.

Het trio paarse en roze manifestatiekaarsen van ExcluJess staan voor liefde, bescherming en positiviteit. Naast de geur van olijven, tijm, neroli, citroen, mimosa, kokos en limoen, bevatten de kaarsen ook Rozenkwarts (liefde), Amethist (bescherming tegen negatieve energie) en Chevron Amethist (anti-stress).

Lees zeker onze blog met tips over hoe je langer van je favoriete kaarsen geniet.

Actie ondernemen

Welke hulpmiddelen je ook hanteert, zonder actie gebeurt er niks. Manifesteren is meer dan een mindset. Erin geloven is een ding. Je moet ook iets doen. De acties die je onderneemt volgend op je intenties, zijn volgens de LOA ook energie. Als het beware een bewijs dat je het serieus meent met je intenties.  Je zinnen zetten op intenties, is dus niet voldoende.


Misschien vind je dit ook interessant…

Of ontdek onze populairste producten

Schrijf je in op de wachtlijst Laat hier je e-mailadres achter.
Scroll naar boven