7 edelstenen voor geluk en innerlijke rust | ExcluJess

7 edelstenen en kristallen voor geluk en innerlijke rust

Veel mensen denken dat je geluk niet zelf in de hand hebt. Je gelukkig voelen is nochtans makkelijker dan je denkt. Wanneer je tijd doorbrengt met de mensen die je lief hebt, geniet van lekker eten of een gezellige omgeving, en nieuwe herinneringen creëert, voel je vast een warm gevoel van geluk en rust.

Om die gevoelens van “happiness in your life” te koesteren en extra krachtig te voelen, gebruik je bepaalde kristallen in verschillende ruimtes van je woon- of werkplek. Hieronder lees je meer over de betekenis en werking van 7 edelstenen en kristallen voor gevoelens van geluk en innerlijke rust.

Lapis Lazuli

Zo ziet lapis lazuli eruit

Lapis Lazuli is meestal blauw van kleur, gaande van hemelsblauw tot paarsblauw. Het is een steen die mooi glanst en al sinds de oudheid wordt gebruikt in amuletten, gelukstenen en blauw pigment voor schilderijen. De naam is een samenstelling van het Latijnse woord ‘Lapis’, steen, en ‘Lazuli’, wat verwijst naar de mijnen waar de steen werd gevonden.

Lapis Lazuli is een halfedelsteen die uit verschillende mineralen bestaat zoals lazuriet, calciet, sodaliet en pyriet. Het is vooral die laatste die een Lapis Lazuli onderscheidt van andere blauwe stenen. De gouden kleur van pyriet zie je meteen schitteren wanneer je de Lapis Lazuli in het licht bekijkt. 

De werking van Lapis Lazuli

Het is ook een heel spirituele steen die je innerlijke kracht en spirituele vaardigheden versterkt. Het zorgt voor harmonieuze relaties en vriendschappen, inspireert tot liefdevolle en respectvolle communicatie, en brengt rust in elk huis. Het is de steen van eerlijkheid, mededogen en oprechtheid en laat je rustig reflecteren. 

Dubai luxe geurkaars Lapis lazuli
Lapis Lazuli Kristalzeep

Ruwe amethist

Zo ziet ruwe amethist eruit

Amethist is een variant van kwarts omdat het kristallen vormt zoals kwarts dat doet. In het geval van amethist gebeurt de kristalgroei niet volledig zuiver. Je vindt er vaak sporen van hematiet in. Hematiet is een vorm van ijzer en kleurt paars onder invloed van bepaalde zonnestralen. Op die manier ontstaat amethist. 

De werking van ruwe amethist

Ruwe amethist is een van de mooiste edelstenen om je interieur op te fleuren. Typisch voor deze steen is z’n paarse kleur. Naast het feit dat het een enorm mooie steen is, laadt ruwe amethist ook andere edelstenen energetisch op. Hierdoor is amethist een heel troostrijke, ontspannende en evenwichtige edelsteen. Voel je emotionele pijn, heimwee of rouw je om een overleden geliefde, dan brengt een stuk ruwe amethist rust en harmonie. 

Door zijn beschermende zuiverende werking is ruwe amethist een ideale meditatiesteen. Het maakt je hoofd helder en geeft diepere inzichten. Het laat je het verschil zien tussen wat belangrijk is in je leven en wat niet. 

amethist kristalzeep
luxe geurkaars met amethist kristal

Rozenkwarts

Zo ziet rozenkwarts eruit

Rozenkwarts is een type kwarts. Het is een doorschijnende en glanzende steen. Het ontstaat in vulkanisch gesteente, bij hoge temperaturen. De roze kleur wordt de ene keer veroorzaakt door titanium in rozenkwarts, in andere omstandigheden door aluminium-fosforverbindingen. 

De werking van rozenkwarts

Ook rozenkwarts is een steen die geladen is met positieve en milde energie. Het is bij uitstek de steen van onvoorwaardelijke liefde en een open hart. De steen bevordert harmonieuze relaties, eigenwaarde en empathie. Rozenkwarts leert je van jezelf te houden zonder egocentrisch te worden. Het zorgt er ook voor dat je de schoonheid rondom je sterker ervaart en heeft zo ook een creatieve werking. 

Op fysiek vlak heeft rozenkwarts een positief effect op het hart, de longen en de geslachtsorganen. Je krijgt er op een rustige manier meer innerlijke energie van. Dankzij het hoge gehalte siliciumdioxide in rozenkwarts heeft het bovendien een verjongend effect op de huid. 

rozekwarts kristalzeep
rozekwarts kristal drinkfles
geurkaars met rozekwarts kristallen
rozekwarts make up borstels

Ruw bergkristal

Zo ziet ruw bergkristal eruit

Er zijn wellicht geen twee stukken ruw bergkristal die er hetzelfde uitzien. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat ze glashelder zijn, breuklijnen hebben en er andere mineralen of ‘smog’ in zitten. Bergkristallen worden gevormd tijdens het afkoelen en kristalliseren van siliciumdioxide. Dit kan soms duizenden jaren duren. Bergkristal komt in gebergtes over heel de wereld voor. Het wordt ontdekt in clusters van prisma’s.

De werking van ruw bergkristal

Ruw bergkristal geeft energie, vergroot je zelfvertrouwen en zorgt voor meer duidelijkheid en evenwicht. Het is de steen van het geduld. Ruw bergkristal staat ook bekend om zijn neutraliteit: het ruimt negatieve energie in ruimtes op. 

fles thee infusers met bergkristal
luxe geurkaars met bergkristal

Aquamarijn

Zo ziet aquamarijn eruit

Aquamarijn of zeewatersteen is een vrij kostbare edelsteen dat bestaat uit beril-mineralen. De naam aquamarijn komt van het Latijnse aqua en marina, dat ‘zeewater’ betekent. Het heeft een typische blauwgroene tot lichtgroene kleur. Aquamarijn dankt zijn kleur aan de aanwezigheid van tweewaardig ijzer. Aquamarijn bevat ook effectief water: onder de microscoop zie je langgerekte holtes die gevuld zijn met water of gas.

Volgens de legende is het de steen van de zeemeerminnen. Daarom wordt het vaak gelinkt aan zeeschatten. Bij de Grieken en Romeinen werd het in amuletten gebruikt voor reizen over de Middellandse Zee. Het zou beschermen tegen verdrinkingsdood en zeeziekte. Later, in de Middeleeuwen, werd de steen verbonden aan de Maagd Maria en kuisheid. Het stond toen ook bekend als middel tegen oogziekten en keelpijn. 

De werking van aquamarijn

Vandaag de dag is aquamarijn vooral een beschermende en rustgevende steen. De maan heeft een grote invloed op aquamarijn. De steen heeft bovendien een duidelijk vrouwelijke energie. Het brengt lichaam en geest in balans en doet je daardoor ontspannen en opgewerkt voelen. Met aquamarijn in de buurt heeft kwaadheid en frustratie geen kans. In een ruimte met aquamarijn worden conflicten uitgepraat.

aquamarijn kristalzeep
luxe geurkaars ceder-amber-jasmijn met aquamarijn kristal

Groene Fluoriet

Zo ziet groene fluoriet eruit

Fluoriet komt vaak voor in een groene kleur maar kan ook donkergeel, blauw, violet of zwart zijn. Het is een beschermende, stabiliserende steen dat het zelfvertrouwen vergroot. Wil je je beperkende overtuigingen overwinnen, dan is groene fluoriet jouw ideale compagnon. Het brengt structuur in je leven en geeft inzicht in je denkpatronen. 

De werking van groene fluoriet

Groene fluoriet werkt in op de balans tussen het hart en het verstand, de ratio en de emotie. Het absorbeert negatieve energieën en invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan straling van smartphones en computers. Doordat groene fluoriet de geest aanscherpt, is het een goede steen om bij je te hebben tijdens het studeren en tijdens meditaties. Fysiek heeft het een positieve impact op het immuunsysteem, de maag en het hart, en werkt bloeddrukverlagend. 

luxe geurkaars met groene fluoriet

Obsidiaan

Zo ziet obsidiaan eruit

Obsidiaan is een soort vulkanisch glas, gevormd door snel gestolde lava. Het bestaat uit siliciumdioxide, magnesiumzouten en ijzerzouten. Het Latijnse woord obsius ligt aan de basis van de huidige benaming van Obsidiaan. Het was de benaming die ze toen gaven aan de halfedelsteen die ze in het huidige Ethiopië vonden. Obsidiaan kan heel verscheidene kleuren hebben. Dit hangt af van ‘vervuilingen’ die in het vulkanisch glas terechtkomen. De meest voorkomende kleuren zijn donkergroen en diepzwart. 

De werking van Obsidiaan

Obsidiaan geeft inzicht en stimuleert je persoonlijke ontwikkeling. Het brengt je tot de kern van de zaak, tot de wortel van problemen of hindernissen. Obsidiaan is daardoor een echte spiegel: het toont je welke ervaringen uit het verleden je nog niet (voldoende) hebt verwerkt. In het bijzijn van obsidiaan komen heftige emoties naar boven. Dat kan enorm confronterend zijn. Op lichamelijk vlak werkt de steen pijnstillend en ontgiftend. 

luxe geurkaars met obsidiaan kristal
Schrijf je in op de wachtlijst Laat hier je e-mailadres achter.
Scroll naar boven