Mediteren met edelstenen: de gouden driehoek | ExcluJess

De edelstenen in de gouden driehoek

De verrassende effecten van edelsteenmeditatie

natuurlijke kristalzeep lapis lazuli

De kracht van edelstenen komt enorm tot z’n recht tijdens meditaties. Van een betere concentratie tot een gevoel van complete rust en zingeving. Edelstenen versterken de effecten van mediteren. Zeker wanneer je de kristallen uit de gouden driehoek toepast: drie edelstenen die elkaar nog versterken.

Wat is edelsteenmeditatie?

Edelsteenmeditatie is zoals de term al doet vermoeden, mediteren met edelstenen. Net zoals met kaarsmeditatie gebruik je een hulpmiddel tijdens je meditatie. Merk je dat je innerlijke rust ver te zoeken is, dat stress je bekruipt wanneer je je gedachten probeert uit te zetten of dat je energie volledig is opgeslorpt? Probeer dan zeker edelsteenmeditatie.

Edelstenen zijn mooi, duurzaam en in sommige gevallen zeldzaam. Van zodra je een edelsteen in je hand houdt, maakt de energie van de edelsteen contact met jouw lichaam en geest. Zo helpen ze jou je gedachten niet te laten afdwalen, tot rust te komen en je dichter bij jezelf te voelen. Door een edelsteen in je hand te houden, geeft de edelsteen je meditatie dus meer kracht en zorgt ook voor een betere concentratie.  

“Mijn kristallen liggen op mijn nachtkastje. Elke avond maak ik voor het slapengaan even tijd om te mediteren. De kristallen hebben een positieve invloed op de ruimte en dus ook op mijn slaap. Ik gebruik voornamelijk Amethist in de slaapkamer.”

Jessy, bezieler van ExcluJess
Kaarsmeditatie met een rozekwarts luxe geurkaars
ExcluJess cadeauset met Rozekwarts

Hoe begin je aan edelsteenmeditatie?

  1. Kies kristallen die goed bij jou en je gemoed passen én het doel van je meditatie versterken. 
  2. Zoek een ruimte op waar je dagelijks 5 tot 15 tot rust kan komen. Denk bijvoorbeeld aan een donkere slaapkamer. 
  3. Hou de kristallen in je handen of zet ze voor je neer. Wil je de kracht van de stenen op hun sterkst voelen, breng je ze met je hand naar je hart.
  4. Focus je aandacht op de kristallen of op een mantra die je opzegt.
Wil je de betekenis van de verschillende soorten edelstenen leren kennen? Lees dan onze blog “Edelstenen voor geluk en innerlijke rust”. Welke edelsteen past het best bij de energie die jij wil opwekken?

De edelstenen in de gouden driehoek

Wat is de Gouden Driehoek?

De Gouden Driehoek is een combinatie edelstenen die bestaat uit Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. Deze drie edelstenen hebben allemaal unieke eigenschappen en vullen elkaar op een bijzondere wijze aan. Ze dankt haar naam aan de complete energie die deze drie stenen samen hebben: liefde, inzicht, balans en harmonie.

Combineer je deze drie stenen tijdens een meditatie, verbind je ze energetisch met elkaar. Het resultaat is dat ze elkaar versterken tot een perfect gebalanceerde energie. Je voelt meteen een oase van rust en harmonie in de ruimte neerstrijken. Een heel bijzondere ervaring.

1. Amethist

Amethist kristal

Deze paarse kristal helpt stress te reduceren en helpt je te ontspannen. Dankzij z’n zuiverende, helende werking helpt de amethist je om in verbinding te komen met je innerlijke wijsheid. Gebruik deze kristal tijdens je meditaties wanneer je voor een belangrijke beslissing staat.

Amethist is een paarse kwartssoort, die het zonlicht slecht kan verdragen.

Verbind de kracht van kaarsmeditatie met edelsteenmeditatie. De Los Angeles geurkaars bevat amethist kristallen en geurt charmant naar zuiderse pioenrozen.

2. Rozenkwarts

rozekwarts kristalzeep

Rozenkwarts ondersteunt je om harmonieuze relaties uit te bouwen, je eigenwaarde te beschermen en empathie te tonen. Het is de kristal bij uitstek voor (zelf)liefde. Rozenkwarts helpt je je hart open te zetten en jezelf te accepteren zoals je bent. Ook deze kristal heeft een kalmerende energie.


TIP: Rozenkwarts is door z’n kalme energie heel geschikt voor kinderen en baby’s. Leg een rozenkwarts in elke kamer om een sfeer van kalmte en sereniteit in je huis te bevorderen. Ook in de kinderkamer!


Een eenvoudige manier om rozenkwarts dichtbij je te dragen, is via edelsteenwater. We hebben daarom onze drinkflessen versterkt met rozenkwarts. Het kristal reinigt en zuivert het drinkwater in de fles met liefdevolle, harmonieuze energie. Lees hier alles wat je moet weten over edelsteenwater.

3. Bergkristal

thee infuser drinkfles met bergkristal

Bergkristal geeft energie en vergroot het zelfvertrouwen. Het zorgt voor een klare blik, duidelijkheid en evenwicht. Het is bij uitstek het kristal van geduld die komaf maakt met negatieve energie. In de buurt van bergkristal kom je sneller in actie en voel je je krachtiger. Niet enkel jij krijgt meer energie, bergkristal versterkt ook andere kristallen in z’n buurt door hen op te laden met positieve energie.

Bergkristal is daarom een dankbare edelsteen om te verbinden aan dagdagelijkse objecten zoals drinkflessen, kaarsen of halskettingen. Een ideale manier om die positieve energie van bergkristal elk moment van de dag in de buurt te hebben.

De gouden driehoek in de praktijk

De edelstenen uit de gouden driehoek passen overal in huis. Je vindt ze meestal in de slaapkamer of woonkamer. De plaatsen in huis waar we over het algemeen het langst vertoeven. Voel zelf aan waar je de edelstenen wil leggen en zoek een mooie plek in de ruimte. Leg de edelstenen daar in de vorm van een driehoek. Dat geeft het krachtigste resultaat. 

Terwijl je de edelstenen in een driehoek legt, geef je ze een intentie mee. Dat is een positieve boodschap die je aan de stenen verbindt, zoals “ik laat harmonie door mijn huis stromen”. Vermijd woorden met een negatieve bijklank zoals “zwak” of “niet”. “Ik ben niet langer zwak” wordt dan “ik ben sterk”.


Misschien vind je dit ook interessant…

Leer meer over…

Of ontdek onze populairste producten

Schrijf je in op de wachtlijst Laat hier je e-mailadres achter.
Scroll naar boven