5 rituelen om de kracht van de volle maan te voelen |ExcluJess

De invloed van de maan

lapis lazuli edelsteenzeep

5 rituelen om de kracht van de volle maan te voelen

Volle maan heeft een enorme spirituele kracht. Verschillende rituelen laten je toe om de energie van de volle maan te benutten. Bijvoorbeeld voor je intenties kracht bij te zetten. In dit artikel kom je meer te weten over de energie van de (volle) maan en verschillende manieren om de energie te voelen en gebruiken.

Het maaneffect kort uitgelegd

Ken jij het Engelse woord voor “een gek”? Dat is “lunatic”. Een woord afkomstig van het Latijnse “lunaticus” dat zoveel betekent als “moonstruck”, “maanziek” of “gek”. Griekse filosofen zoals Aristoteles en Romeinse denkers zoals Plinius de Oudere geloofden dat er een verband bestond tussen de maan (luna in het Latijn), waanzin en zelfs epilepsie.

Het maaneffect is dus het verband tussen de verschillende standen van de maan in een cyclus van om en bij de 29,5 dagen en veranderingen in gedrag en stemming van levende wezens op Aarde. Hoe dat komt, begrijpen we nog niet volledig.

Wat we wel begrijpen is dat de energie om ons heen verandert vlak voor en vlak na de volle maan. Denk aan natuurfenomenen zoals springtij. Springtij komt ongeveer elke 15 dagen voor, gedurende 2 etmalen. Precies op het moment dat de getijkrachten van de (volle) maan en van de zon dezelfde richting hebben.

Ben je gevoelig aan energetische veranderingen, heeft de volle maan ook op jou effect. Sommige mensen ervaren bijvoorbeeld slaapproblemen, dromen een stuk intenser of beginnen te slaapwandelen. Als jij je beïnvloed voelt door de volle maan, lees dan zeker verder en ontdek de spirituele betekenis van de volle maan en de kracht van maanrituelen.

De verschillende standen van de maan en hun spirituele betekenis

De maan weerspiegelt onze emoties en onze ware zelf. In een cyclus van iets minder dan 30 dagen zien we de maan in verschillende standen. Die hebben elk een verschillende energie en spirituele betekenis.

Nieuwe maan

De maan bevindt zich tussen de aarde van de zon waardoor we vanaf de aarde de maan niet kunnen waarnemen. In termen van spiritualiteit is dit een periode om een pauze in te lassen en terug te blikken. De nieuwe maan vraagt je om aanwezig te zijn in het moment om je diepste verlangens te leren kennen.

Eerste kwartier

De helft van de maan vangt zonlicht en is dus zichtbaar van op Aarde. Het verlichte deel wordt steeds groter tot de volledige maan te zien is. Terwijl de maan groeit naar het eerste kwartier, kom je in actie. Je begint de verlangens die je ontdekte tijdens de fase van de nieuwe maan om te zetten in realiteit. Het eerste kwartier geeft je daar voldoende energie voor.

Volle maan

De aarde staat tussen de zon en de maan in waardoor er licht valt op het stuk maan dat zichtbaar is op aarde. Het is de maanfase die aanzet tot rustige reflectie. Een intense, krachtige en creatieve periode die soms overweldigend aanvoelt maar ook ruimte geeft voor rituelen.

Laatste kwartier

De helft van de maan is zichtbaar van op Aarde. Vanaf nu zie je steeds minder van het maanoppervlak. Tijdens het laatste kwartier herstel je het evenwicht. Je laat los en gebruikt de energie van deze fase om weg te stappen van wat jou en je verlangens niet langer dient.

De kracht van rituelen bij volle maan

Net voor, tijdens en vlak na de volle maan voel je veranderingen in energie. Hoe sterker je je verbindt met de volle maan, hoe meer je die energie zal waarnemen. Om voordelen te halen uit deze maanfase zijn er bepaalde rituelen die je kan doen.

1. Laad je kristallen op

Kristallen absorberen energie en houden die vast. Of die energie nu positief of negatief is. Het is daarom belangrijk om ze te spiritueel reinigen. Volle maan is daarvoor het perfecte moment: je kan de huidige energie van het kristal weghalen en het andere energie laten opnemen.

Edelstenen opnieuw opladen kan op verschillende manieren. De meest krachtige manier is om hen in het licht van de maan te leggen. Je legt ze op een plek waar het maanlicht er rechtstreeks op valt en laat ze er een volledige nacht liggen.

2. Manifesteer

Een eenvoudig ritueel helpt je je intenties zetten voor de volle maan. Kies een plek in je huis uit en leg er objecten die je inspireren. Denk aan foto’s, een gedachte op papier gezet, boeken, kristallen. Elk object dat de energie bevat van wat je wil manifesteren.

Mediteer en ontspan je gedachten. Laat duidelijkheid je gedachten binnenstromen en je intenties versterken. Laat alle (voor)oordelen los en sluit je ogen terwijl je jezelf visualiseert terwijl je aantrekt wat je wil. De objecten die je koos, helpen je focussen.

manifest geurkaarsen trio
ExcluJess Manifest trio

3. Mediteer bij volle maan

De energetische pieken tijdens een volle maan verhogen. ook de activiteit van je bewuste en onderbewuste gedachten. Wie zich niet bezighoudt met het spirituele, kan tijdens volle maan spiritualiteit voelen ontwaken. Ook voor wie al eerder de energie van de maan opzocht, heeft mediteren bij elke volle maan verschillende voordelen.

Niet alleen heeft meditatie helende krachten, bij volle maan voel je ook de verbondenheid met al wie op dat moment mediteert. Tijdens een vollemaanmeditatie laat je los wat negatief aanvoelt en ben je dankbaar voor wat je hebt bereikt sinds de vorige volle maan. Meditatie zorgt voor een diepe verbinding met je innerlijke wijsheid en je omgeving.

Voor je aan je meditatie begint, bepaal je je intentie.

  1. Zoek een comfortabel plekje waar je het maanlicht goed kunt zien
  2. Sluit je ogen en voel de lichtstralen van de maan in de ruimte en je lichaam
  3. Focus op je ademhaling en de intentie die je voor de meditatie uitkoos
  4. Beeld je in dat het maanlicht je volledig omringt en je lichaam, gedachten en geest zuivert
  5. Breng je gedachten terug naar de ruimte en open je ogen
  6. Herhaal dit zo vaak je wil drie tot vijf uur voor en na de volle maan
Vind je geleide meditaties fijner? Op YouTube staan verschillende geleide meditaties voor volle maan.

4. Neem een maanbad

Het licht van de volle man kan je geest verjongen. Verbinding zoeken met de energie van de maan doe je ook door je onder te dompelen in water. Een helend bad bij volle maan met je favoriete zouten, kristallen en kaarsen kunnen je intenties kracht bijzetten.

amethist kristalzeep
Amethist kristalzeep
Gift set kristalzepen lapis lazuli en tijgeroog
Giftset kristalzepen Lapis Lazuli en Tijgeroog
kristalzeep groene aventurijn (3)
Kristalzeep Aventurijn

5. Ruim je mentale en fysieke ruimtes op

Poets je huis, neem een luxueus bad om tot rust te komen of zet je gedachten op een rij. Een plant in je ruimte zetten die de lucht zuivert is ook een perfect idee voor deze periode. Door kristallen in je woning te leggen, haal je ook voordeel uit de energie van de volle maan. Vijf ideale kristallen daarvoor zijn:

Hoe gebruik jij de energie van volle maan?

De maan nodigt ons uit om stil te staan bij onze ervaringen. Volle maan geeft ons de energie om diep in onszelf te graven, te reflecteren en de verbinding met onszelf terug te vinden. Door te mediteren, je kristallen op te laden of te manifesteren benut je de spirituele energie van de volle maan. Door te experimenteren met de verschillende manieren, ontdek wat het best bij jou past.  

Misschien vind je dit ook interessant…

Of ontdek onze populairste producten

Schrijf je in op de wachtlijst Laat hier je e-mailadres achter.
Scroll naar boven