Hoe maak je edelsteenwater? | ExcluJess

Alles wat je moet weten over edelsteenwater

edelsteenwater maken

De helende werking van edelstenen is iets wat ons al eeuwen bezig houdt. Geen verrassing dus dat edelsteen water al veel langer dan vandaag tot de verbeelding spreekt. Stenen toevoegen aan water en soms zelfs wijn werd voornamelijk gedaan om de smaak van de drank te versterken, het effect van de alcohol in te perken of zelfs gifstoffen te ontdekken. 

Vandaag de dag wordt deze praktijk nog steeds toegepast. Enerzijds om de smaak van water te versterken en het water langer houdbaar te maken. Door een edelsteen toe te voegen aan water laadt dat water op met de energie van die edelsteen. Lees hieronder hoe je gemakkelijk edelsteenwater maakt. 

Wat is edelsteenwater?

Edelsteenwater is water dat is opgeladen is met de energie van edelstenen of kristallen. Water is de perfecte drager van de energie van edelstenen. Dus van zodra je een edelsteen aan je water toevoegt, begint het water de energie van de steen te absorberen. In principe maak je zo je eigen energiedrankje. 

Maak je voor de eerste keer edelsteenwater? Beperk je consumptie dan tot 1 glas in de ochtend, en bouw de dagen erna rustig op. Werk ook eerst met stenen die een zachte, rustige of zelfs subtiele werking hebben. In dit geval mag je opbouwen tot 4 glazen per dag. Gebruik je daarentegen stenen met een heel krachtige werking, drink dan niet meer dan 2 glazen per dag. 

Hoe maak je edelsteenwater?

STAP 1: kies je stenen

Je mag het bij 1 soort houden of enkele types combineren. De beste resultaten verkrijg je door niet meer dan 3 soorten samen te brengen. 

STAP 2: zoek een gepaste glazen kan of glas

Glas is het beste recipiënt om edelsteenwater in te maken. 

STAP 3: reinig je stenen en laad ze op

Je stenen opladen doe je door ze op de vensterbank in het maanlicht te leggen. Bij volle maan is het effect krachtiger maar ook andere schijngestalten werken goed. Na een nachtje baden in maanlicht, zijn je stenen opgeladen en klaar voor gebruik. 

STAP 4: plaats de edelstenen in het glas of de kan

STAP 5: vul je kan of glas met water

Gebruik kraantjeswater, gedemineraliseerd water of mineraalarm bronwater. Laat de kan 24 uur staan op een rustige, schone plek. 

STAP 6: geniet van je eigen energiedrankje

Je drinkt het edelsteenwater best binnen de 48 uur op. Je kan ook steeds een restje edelsteenwater behouden en er vers water bijgieten. 

Waarop je moet letten bij het maken van edelsteenwater

 1. Reinig je stenen voor gebruik en laad ze op
  Je reinigt de glazen of kannen waarin je edelsteenwater maakt best niet in de vaatwasmachine of met (veel) afwasmiddel.
 2. Gebruik enkel proper water
  In België en Nederland kan je met een gerust hart kraantjeswater gebruiken als basis van edelsteenwater. Het beste resultaat verkrijg je met gedemineraliseerd water. Ook mineraalarm water uit flessen is geschikt voor edelsteenwater.
 3. Zet je edelsteenwater op een rustige plek
  Laat je edelsteen en water hun werk doen op een plek zonder elektrische apparaten in de buurt en op een propere ondergrond. Zet het glas of de kan ook niet in de koelkast.
 4. Laat geen stof toe in je edelsteenwater
  Dus dek je glas of kan goed af.
 5. Kies stenen die niet kunnen splinteren
  Er bestaan verschillende stenen die glad zijn en niet splinteren. Dat noemt men ook wel “getrommelde stenen”. Die zijn perfect om te gebruiken voor edelsteenwater. Gebrande of geschilderde edelstenen zijn ook niet geschikt. De meest geschikte kristallen zijn amethist, rozenkwarts en bergkristal.

Al gedacht aan een drinkfles met kristallen?

Het enige wat je moet doen voor je van je eigen edelsteenwater geniet, is de fles volledig afspoelen onder de kraan. Daarna vul je de fles met water en laat je de edelsteen in de fles 24 uur lang z’n werk doen. Een heel eenvoudige manier om van edelsteenwater te genieten. 

In de webshop van ExcluJess vind je twee types drinkflessen met kristallen:

rozekwarts kristal drinkfles
Zwarte RVS drinkfles met Rozenkwarts

Rozenkwarts is een stimulerende steen die je de ware essentie van liefde leert. Het verzacht, helpt verdriet verwerken en zorgt voor rust en harmonie. 

Bamboo tea infuser met Bergkristal

Deze fles is geschikt voor zowel koude als warme dranken. Het bergkristal laat je energiek voelen, wilskrachtig zelfs. Het stimuleert je doelgerichtheid en concentratievermogen.


Misschien vind je dit ook interessant…

Lees meer over

Of ontdek onze populairste producten

Schrijf je in op de wachtlijst Laat hier je e-mailadres achter.
Scroll naar boven