Zo gebruik je en hou je de Konjac spons schoon.
In je zoektocht naar een plasticvrije badkamer is de Konjac spons je beste vriend. Gemaakt van de Konjacwortel is de spons een ideaal alternatief voor wegwerpwattenschijfjes. Minstens even zacht dan wattenschijfjes en natuurlijk. Ideaal om je gezicht te reinigen, zelfs als je gevoelige huid hebt.
Aangezien er verschillende types Konjac sponsen bestaan, vind je er vast één die perfect bij jouw huidtype past.
Wat is een Konjac spons?
Een Konjac spons wordt gemaakt van de Konjac wortel. Die groeit in Japan, China en Indonesië en wordt daar ook gekweekt. Enerzijds als plantaardig geleermiddel om noedels en zelfs snacks van te maken, maar dus ook als basisingrediënt voor de Konjac spons. Om zo’n spons te maken wordt de wortel gedroogd en gemalen, en vervolgens gemengd met calciumhydroxide. Na een proces van verwarmen, invriezen en drogen, is de Konjac spons klaar voor gebruik.
Konjac sponsen zijn klein, rond en gekleurd. Die kleuren ontstaan omdat tijdens het productieproces koolpoeder, groene klei of rode klei wordt toegevoegd. Elk met z’n eigen effect op verschillende huidtypes. Wat de verschillende types Konjac sponsen verbindt, is dat ze exfoliëren, alle vuil van het gelaat verwijderen en diep verzorgend werken.
Welke types Konjac sponsen bestaan er?
De witte Konjac spons
De witte soort is de pure vorm van de Konjac spons zonder extra ingrediënt. Maar dat betekent niet dat ze daarom minder goed werken. Ze zijn enorm zacht en glijden over je gelaat. Geschikt voor alle huidtypes.
De groene Konjac spons
Door toevoeging van groene klei of groene thee kleurt een Konjac spons groen. Groene klei en groene thee werken ontgiftend dankzij hun antioxidanten. Precies wat je huid nodig heeft om je huidstructuur te verbeteren. De ExcluJess groene Konjac spons bevat ook Aloë die een beschermede film op de huid legt om de huid te beschermen en gehydrateerd te houden. Ideaal als je huid droog, prikkelbaar of ruw aanvoelt.
De zwarte Konjac spons
De zwarte spons is perfect voor je als je huid snel glanst en vettig aanvoelt. Dankzij de toevoeging van houtskool heeft de spons het vermogen om overtollig talg te absorberen. Hierdoor beperkt het ook het aantal bacteriën die verantwoordelijk zijn voor acné. Tegelijkertijd zorgt de zwarte Konjac spons voor een natuurlijke hydratie en goede doorbloeding van je huid.
De paarse Konjac spons
Om de pH-waarde van je huid te herstellen en meteen onzuiverheden te verwijderen, kies je voor de paarse Konjac spons. De toegevoegde lavendel zorgt niet enkel voor de kleur maar helpt de huid ook herstellen en ontspannen. Bovendien werkt de paarse spons antibacterieel en ontgiftend. Geschikt voor normale, prikkelbare of droge huid.
Hoe gebruik je een Konjac spons?
- Spoel de spons goed uit met lauwwarm water,
- Knijp de spons uit zonder te wringen,
- Voeg eventueel gezichtsreiniger toe,
- Masseer je huid met de Konjac spons door kleine cirkelvormige bewegingen over de huid te maken,
- Spoel na gebruik de spons goed uit,
- Knijp het water uit de spons, opnieuw zonder te wringen, en
- Hang de spons op zodat hij goed kan drogen.
Vind de Konjac spons voor jouw huidtype
Je kiest de juiste Konjac spons op basis van je huidtype. Heb je een normale, droge of vette huid? Kijken dan hier welke Konjac spons voor jou het meest geschikt is.
Normale huid | Droge huid | Vette huid |
Witte Konjac spons | Groene Konjac spons | Zwarte Konjac spons |
Paarse Konjac spons |