De energie van kristallen | ExcluJess

De energie van kristallen

Onthulling van de voordelen en oplaadtechnieken

Op verzoek van talloze klanten delen we graag diepgaand inzicht en informatie over kristallen, vooral degenen waarmee we veel werken.

Kristallen hebben de mensheid al eeuwenlang gefascineerd vanwege hun betoverende schoonheid en vermeende metafysische eigenschappen. Van de kalmerende energie van rozenkwarts tot de spirituele verlichting geassocieerd met amethist: kristallen vormen een integraal onderdeel van diverse culturen en geloofsovertuigingen. In deze samenvatting delen we graag de voordelen van de meest populaire kristallen waarmee we werken, waaronder: rozenkwarts, amethist, bergkristal, aquamarijn, tijgeroog, opaal, aventurijn, carneool en lapis lazuli.

Interessant weetje:

Kristallen bezitten unieke trillingsfrequenties waarvan wordt aangenomen dat ze in interactie staan met het menselijke energieveld, wat leidt tot bevordering van fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn. Elk kristal vertoont verschillende eigenschappen en voordelen, waardoor ze waardevolle instrumenten zijn voor persoonlijke groei en genezing. Door te begrijpen hoe deze kristallen effectief kunnen worden opgeladen, kun je hun energie versterken en hun volledige potentieel benutten.

Lapis Lazuli

Lapis lazuli, hoog gewaardeerd om zijn diepe blauwe tint, staat symbool voor wijsheid, waarheid en spirituele verlichting. Het wordt geloofd dat dit kristal de intuïtie versterkt, intellectuele vermogens stimuleert en innerlijke rust bevordert. Het positioneren van een lapis lazuli-kristal op het derde oogchakra tijdens meditatie kan de spirituele groei vergemakkelijken en het zelfbewustzijn vergroten.

Dubai luxe geurkaars Lapis lazuli
Lapis Lazuli Kristalzeep

Amethist

Amethist, bekend om zijn kalmerende en spirituele eigenschappen, wordt vaak geassocieerd met verbeterde intuïtie en spirituele groei. Er wordt aangenomen dat dit kristal helpt bij meditatie, een rustgevende slaap bevordert en stress en angst verlicht. Het plaatsen van een amethistkristal onder het kussen of het dragen als sieraad kan een diepere verbinding met het innerlijke zelf bevorderen.

Door zijn beschermende zuiverende werking is amethist een ideale meditatiesteen. Het maakt je hoofd helder en geeft diepere inzichten. Het laat je het verschil zien tussen wat belangrijk is in je leven en wat niet. 

amethist kristalzeep
luxe geurkaars met amethist kristal

Rozenkwarts

Rozenkwarts, bekend als de steen van de liefde, straalt een zachte en verzorgende energie uit. Er wordt aangenomen dat het zelfliefde, mededogen en emotionele genezing bevordert. Door een rozenkwartskristal in de buurt van het hartchakra te plaatsen, kunnen individuen een verhoogd gevoel van liefde en harmonie in zichzelf en hun relaties ervaren.  Tip: ikzelf neem geregeld een knuffelkristal mee en plaats die in mijn BH.

Op fysiek vlak heeft rozenkwarts een positief effect op het hart, de longen en de geslachtsorganen. Je krijgt er op een rustige manier meer innerlijke energie van. Dankzij het hoge gehalte siliciumdioxide in rozenkwarts heeft het bovendien een verjongend effect op de huid. 

rozekwarts kristalzeep
rozekwarts kristal drinkfles
geurkaars met rozekwarts kristallen
rozekwarts make up borstels

Bergkristal

Bergkristal, vaak de meestergenezer genoemd, staat bekend om zijn vermogen om energie en intenties te versterken. Er wordt aangenomen dat dit kristal de helderheid, focus en spiritueel bewustzijn verbetert. Door een helder kwartskristal met specifieke intenties te programmeren en dit de hele dag bij je te dragen, kunnen individuen hun verlangens manifesteren en positieve energie aantrekken.

Ruw bergkristal geeft energie, vergroot je zelfvertrouwen en zorgt voor meer duidelijkheid en evenwicht. Het is de steen van het geduld. Ruw bergkristal staat ook bekend om zijn neutraliteit: het ruimt negatieve energie in ruimtes op. 

fles thee infusers met bergkristal
luxe geurkaars met bergkristal

Aquamarijn

Aquamarijn, met zijn rustgevende blauwe tint, wordt geassocieerd met emotionele genezing en communicatie. Er wordt aangenomen dat dit kristal kalmte, moed en zelfexpressie bevordert. Het dragen van aquamarijn sieraden of het dragen van een trommelsteen kan helpen bij het overwinnen van angsten, het verbeteren van de communicatieve vaardigheden en het bevorderen van een gevoel van rust.

Volgens de legende is het de steen van de zeemeerminnen. Daarom wordt het vaak gelinkt aan zeeschatten. Bij de Grieken en Romeinen werd het in amuletten gebruikt voor reizen over de Middellandse Zee. Het zou beschermen tegen verdrinkingsdood en zeeziekte. Later, in de Middeleeuwen, werd de steen verbonden aan de Maagd Maria en kuisheid. Het stond toen ook bekend als middel tegen oogziekten en keelpijn. 

De werking van aquamarijn

Vandaag de dag is aquamarijn vooral een beschermende en rustgevende steen. De maan heeft een grote invloed op aquamarijn. De steen heeft bovendien een duidelijk vrouwelijke energie. Het brengt lichaam en geest in balans en doet je daardoor ontspannen en opgewerkt voelen. Met aquamarijn in de buurt heeft kwaadheid en frustratie geen kans. In een ruimte met aquamarijn worden conflicten uitgepraat.

luxe geurkaars ceder-amber-jasmijn met aquamarijn kristal

Tijgeroog

Tijgeroog, bekend om zijn beschermende en aardende eigenschappen, wordt verondersteld vertrouwen, moed en motivatie te wekken. Dit kristal wordt vaak gebruikt om emoties in evenwicht te brengen, het gevoel van eigenwaarde te vergroten en overvloed aan te trekken. Het dragen van een tijgeroogsteen in een zak of het dragen als sieraad kan een gevoel van stabiliteit en kracht geven.

Opaal

Opaal, bekend om zijn iriserende schoonheid, wordt geassocieerd met creativiteit, inspiratie en emotionele genezing. Er wordt aangenomen dat dit kristal de verbeelding, intuïtie en artistieke expressie verbetert. Het plaatsen van een opaalkristal in een creatieve werkruimte of het dragen van opalen sieraden kan de creativiteit stimuleren en het emotionele evenwicht bevorderen.

Aventurijn

Aventurijn, bekend als de steen van kansen, wordt verondersteld geluk, voorspoed en overvloed aan te trekken. Dit kristal wordt geassocieerd met optimisme, vertrouwen en persoonlijke groei. Het dragen van een aventurijnkristal in een portemonnee of het plaatsen ervan in een werkruimte kan positieve kansen oproepen en iemands financiële welzijn verbeteren.

Carneool

Carneool, met zijn levendige oranje tint, wordt geassocieerd met vitaliteit, motivatie en moed. Er wordt aangenomen dat dit kristal het energieniveau verhoogt, de creativiteit verbetert en het zelfvertrouwen bevordert. Het dragen van sieraden van carneool of het dragen van een trommelsteen kan een revitaliserende energie geven en passie in verschillende aspecten van het leven aanwakkeren.

Crystal candle red carnelian motivation

Laat kristallen je leiden naar welzijn en groei

Kristallen bezitten unieke energieën en eigenschappen die verschillende aspecten van ons leven positief kunnen beïnvloeden. Van emotionele genezing tot spirituele groei, deze mystieke edelstenen bieden talloze voordelen. Door de specifieke eigenschappen van kristallen zoals rozenkwarts, amethist, helder kwarts, aquamarijn, tijgeroog, opaal, aventurijn, carneool en lapis lazuli te begrijpen, kunnen individuen hun potentieel benutten en hun transformerende kracht ervaren. Door de juiste oplaadtechnieken kunnen deze kristallen worden versterkt, waardoor individuen hun energie kunnen aanboren en hun volledige potentieel voor persoonlijke groei en welzijn kunnen ontsluiten.

Schrijf je in op de wachtlijst Laat hier je e-mailadres achter.
Scroll naar boven